Personvern

Prøverommet er en landsdekkende kompetansehevingssarena for kostyme og maskefaget, med kurs, seminarer, hospiteringsordninger, nettverksbygging, erfaringsutveksling og samarbeid som sentrale oppgaver. Prøverommet koordineres av Den Norske Opera & Ballett.

Denne personvernerklæringen er ment å hjelpe deg som bruker av Prøverommet sine tjenester å forstå hvilke personopplysninger vi samler inn, hvorfor vi samler inn personopplysninger, hvordan de brukes av oss og hvilke rettigheter du har som bruker. Denne personvernerklæringen gjelder for alle brukere av Prøverommet sine tjenester som erklæringen dekker.

1. Ansvar

Prøverommet, ved styringsgruppen, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger.
Spørsmål om personvern kan rettes til koordinator av styringsgruppen per.ragnar.karlsen@operaen.no 

2. Informasjonen vi samler inn

Vi samler inn dine personopplysninger for å levere, støtte, tilpasse og utvikle kursene våre, og for å gjøre kursene mer relevante og nyttige for deg. Personopplysninger er enhver form for informasjon som direkte eller indirekte kan knyttes til en enkeltperson.

2.1. Informasjonsbrev
Ved å registrere deg for mottak av våre informasjonsbrev samler vi følgende opplysninger om deg:

  • E-postadresse
  • Eventuelt for- og etternavn (valgfritt)

2.2. Billettkjøp
Ved å bestille billett gjennom våre tjenester registreres dine kjøp, reservasjoner eller kansellasjoner, dette inkluderer følgende informasjon:

  • Epost
  • Navn
  • Adresse/fakturaadresse
  • Postnummer og by
  • Mobilnummer
  • Kundekategori: Hvilket fag gruppe og bransje du tilhører, utdanning, hvor lang erfaring du har i faget, stilling status og om du har deltatt på tidligere kurs.
  • For å utvikle våre tjenester kan vi – ved enkelte anledninger – sende deg spørreundersøkelser. Du forplikter deg ikke til å svare på spørreundersøkelser, og du kan selv velge hvilken informasjon du oppgir. Vi vil informere hvorvidt spørreundersøkelsen er anonym eller ikke.

Alle kundedata, samt kjøpshistorikk (ikke kortnummer) blir lagret på server hos vår billettsystemleverandør.

2.3. proverommet.com
Ved å besøke vårt nettsted proverommet.com loggføres dine bruksdata, for eksempel når du viser eller klikker på innhold (f.eks. Et kurs) eller gjennomfører et søk.

 

3. Hvordan vi behandler dine personopplysninger

Prøverommet behandler dine personopplysninger for å kunne tilby deg en tilpasset og personlig brukeropplevelse av våre kurs.

3.1. Informasjonsbrev
Personopplysningene som samles inn i forbindelse med utsendelse av informasjonsbrev behandles:

  • For å sende ut våre nyhetsbrev til deg og dermed holde deg oppdatert på kurs og arrangementer, eller lignende markedsføringsrelatert kommunikasjon, samt for å sende deg tilbud.
  • For å kontakte deg i forbindelse med endringer i denne personvernerklæringen
  • Vi benytter din e-postadresse for å bekrefte identiteten din

Epostadressen din lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du melder deg av. Du kan når som helst stanse mottak av vårt informasjonsbrev ved å sende en epost til proverommet@operaen.no


3.2. Billettkjøp
Personopplysningene som samles inn i forbindelse med ditt billettkjøp behandles:

  • For å gjennomføre dine billettbestillinger
  • For å sende deg epost med ikke-kommersielt budskap der du påminnes at det snart er kurs og for å informere om praktiske opplysninger
  • For at deltagerne på kursene får et så godt tilpasset kurs som mulig i forhold til erfaring.
  • For å sende ut spørreundersøkelser. Vi vil informere deg om formålet med spørreundersøkelsen, og vil ikke dele informasjonen med andre eller bruke opplysningene til andre formål enn det som er angitt

3.3. Proverommet.com
Opplysningene som samles inn i forbindelse med ditt besøk på proverommet.com benyttes for å tilpasse og forbedre innholdet på hjemmesiden vår, i tillegg til at vi kan vise deg annonser for våre kurs og arrangementer i andre kanaler og nettsteder utenfor vår hjemmeside.

Lagring av opplysninger og behandling av disse opplysningene er ikke tillatt med mindre du som besøkende på proverommet.com både har blitt informert om og har gitt sitt samtykke til behandlingen. Du som besøkende skal få vite om og godkjenne hvilke opplysninger som behandles, hva formålet med behandlingen er og hvem som behandler opplysningene, jf. ekomloven § 2-7b.

4. Dine rettigheter

Som bruker av tjenestene til Prøverommet har du rett til å forespørre oss innsyn i personopplysningene som vi behandler om deg og hvordan de behandles. Du kan også forespørre retting, sletting og begrensninger i behandlingen av personopplysninger i henhold til personopplysningsloven.
Prøverommet behandler dine personopplysninger på bakgrunn av ditt samtykke. Ditt samtykke kan når som helst trekkes tilbake av deg. Tilbaketrekking av samtykke vil ikke påvirke lovligheten av behandling av dine personopplysninger i tiden frem til samtykket ble trukket.
Forespørsler som nevnt over sendes til proverommet@operaen.no

Dersom du mener Prøverommet ikke har overholdt dine rettigheter i henhold til personopplysningsloven, har du rett til å klage til den aktuelle tilsynsmyndigheten. Dette gjøres ved å sende en klage til Datatilsynet.

5. Endringer i denne personvernerklæringen

Prøverommet forbeholder seg retten til å justere og tilpasse denne personvernerklæringen. Dersom det gjøres endringer til denne personvernerklæringen vil brukeren bli skriftlig informert gjennom våre tjenester om dette på forhånd. Ved å fortsette å bruke våre tjenester etter endring i personvernerklæringen samtykker du til de endrede vilkårene.

Denne og eventuelt fremtidige personvernerklæringer overholder personopplysningsloven eller andre til enhver tid gjeldende regler for behandling av personopplysninger.